My heading is awesome

Op vrijdag 7 maart 2025 vieren we een bijzondere dag:

De Dag van de Planner biedt de perfecte gelegenheid om de planners in diverse sectoren eens goed in het zonnetje te zetten. Planners, vaak de stille krachten achter de schermen, spelen een cruciale rol in het stroomlijnen en optimaliseren van processen in bedrijven en organisaties. Hun harde werk verdient zeker eens extra aandacht en waardering.

Om deze dag extra bijzonder te maken, zijn hier enkele unieke en doordachte manieren om planners te verrassen en te erkennen, aangepast aan hun persoonlijke voorkeuren en smaak. Het belangrijkste is de gedachte en moeite die erin gestoken wordt, wat meer betekent dan het geschenk zelf.

Een uitstekend begin van de Dag van de Planner kan een verzorgd ontbijt zijn, geserveerd aan hun bureau of in de vergaderzaal. Een dergelijke verrassing kan zowel afkomstig zijn van hun favoriete café als van een gerenommeerd restaurant. Dit gebaar toont niet alleen waardering voor hun werk, maar ook voor hun persoonlijke smaak.

Ook professionele ontwikkeling wordt niet vergeten. Het boeken van een professionele training of workshop kan planners helpen hun vaardigheden verder te ontwikkelen. Dit kan variëren van cursussen in geavanceerde planningstechnieken tot workshops over projectmanagement, wat bijdraagt aan hun professionele groei.

Een gepersonaliseerd planbord is een ander attent geschenk. Zo’n bord kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van de planner, met bijvoorbeeld hun naam of een inspirerende quote. Dit personaliseert hun werkomgeving en biedt een dagelijkse dosis motivatie.

De erkenning binnen het bedrijf is eveneens cruciaal. Dit kan variëren van een openbare aankondiging of lof tijdens een teamvergadering tot een feature op de interne bedrijfswebsite. Dergelijke erkenning versterkt hun gevoel van waardering en zichtbaarheid binnen de organisatie. Voor planners die het hele jaar door hard werken, is een ‘vrije dag’-voucher een bijzonder welkom geschenk. Dit geeft hen de kans om te ontspannen en te herstellen, en erkent tegelijkertijd hun inzet en harde werk.

De lijst van ideeën om planners te verrassen is lang en gevarieerd, waaronder nieuwe gadgets om hun werk te vergemakkelijken, een verrassingsteamactiviteit die gerelateerd is aan planning, zoals een escape room, en persoonlijke video’s waarin collega’s hun waardering uitspreken.

Het geven van bloemen blijft een tijdloos gebaar. Een mooi boeket kan de dag van elke planner opfleuren, een eenvoudige maar effectieve manier om dankbaarheid te tonen. Een speciale lunch met het hele team is een andere manier om waardering te tonen. Of het nu gaat om een lunch op kantoor of een uitje naar hun favoriete restaurant, het is een gelegenheid om gezamenlijk de prestaties van de planner te vieren.

Ook meer persoonlijke geschenken zoals een aangepaste koffiemok of waterfles, een spa- of wellnesspakket, of een persoonlijke assistent voor een dag kunnen planners laten zien hoeveel hun werk gewaardeerd wordt. Verrassingsfeestjes, berichten van bewonderde sprekers, gepersonaliseerde planners of agenda’s, en cadeaubonnen voor favoriete restaurants of winkels zijn ook uitstekende manieren om planners te eren.

De lijst van mogelijkheden is eindeloos, met opties zoals het creëren van een rustige ruimte voor de planner, het organiseren van een virtuele toast, en het schrijven van een handgeschreven bedankkaart. Andere suggesties omvatten het inhuren van een mentor of coach, het geven van een inspirerend boek, een abonnement op een relevant tijdschrift of online platform, en het upgraden van hun thuiswerkplek.

Voor planners die het verdienen om extra in de watten gelegd te worden, kan een reisje, een cadeau gerelateerd aan hun hobby, of een ‘geen vergaderingen’-dag een fantastische verrassing zijn. Het tonen van waardering kan ook in de vorm van een mooi ingelijst certificaat, een verrassingsbezoek van een geliefde, of een donatie aan een goed doel in hun naam.

De Dag van de Planner is een uitgelezen kans om de stille helden achter de planning de erkenning te geven die ze verdienen. Door attent en persoonlijk te zijn in de manier waarop we hen vieren, kunnen we een diepgaand positief effect hebben op hun welzijn en motivatie. Meer informatie over deze speciale dag en aanvullende ideeën voor vieringen zijn te vinden op de website van de Dag van de Planner.

De Dag van de Planner vindt ieder jaar plaats op de eerste vrijdag van maart. De dag werd ooit in het leven geroepen door  Pitane Blue Media, dat vanuit de logistieke sector wel weet hoe essentieel de beroepsgroep is. Deze dag draait echter niet specifiek om werknemers in de transportsector, maar ook om die in de zorg, het onderwijs, de politie, de evenementensector, de horeca, etc..

wij hebben wat tips bij elkaar gezocht die je kunt gebruiken

houd het schoon en houd het leuk